Alla inlägg under oktober 2015

Av Josefin Lindberg - 7 oktober 2015 11:16

Tisdag..bio! Jag och Elin var lediga idag och det var Jakobs sista dag! Tjohoo! När jag gick upp frågade jag direkt om hästarna och fick svaret att veterinären inte hört av sig ännu så de har i alla fall inte blivit värre. Det kändes skönt men veterinären kommer ju ändå förbi här idag eftersom en av hästarna ska avlivas på grund av så hög smärta...när Elin kom upp gick hon ut och kollade till hästen som inte kom iväg till djursjukhuset i går kväll och när hon kom in var hon glad för han hade kommit fram till henne direkt! Vilken lättnad! Veterinären kom strax därefter för att kolla på hästen och avliva en annan. Vi hade redan tidigare fått ledigt för att kunna åka iväg under dagen och även skjutsa Jakob till bussen. När vi åkte mot Palmerston North höll de på att begrava hästen som avlivats..inte alls kul. När vi kom till Palming släppte vi av Jakob på the square där vi sa hej då. Jag och Elin gick till biografen (bara för att gå förbi den trotts att vi tittat på gpsen) och bokade biljetter till Maze Runner: the Scroch Trial sena visningen. Efter det gick vi och fikade/åt lunch på ett fik.

Vi delade på kakorna bara för att få smaka på båda och jäklar vad goda de var! När vi ätit färdigt åkte vi till en secondhand butik som var gigantisk. Där spenderade vi över två timmar! Efter det åkte vi tillbaka in till the square och köpcentret där vi tittade i några affärer. Jag köpte mig en ny handväska eftersom min gamla håller på att gå sönder...vi åt också middag. Det var en restaurang (?) där vi fick peka på vad vi ville ha i disken undertiden de gjorde maten, ungefär som på subway fast mat istället för smörgås. Vi köpte färskpressad juice på ett annat ställe till maten. Det var väldigt gott, både maten och juicen. Vi åt båda rött/lila ris som var supergott! Under helgen kollade vi upp öppetider för köpcentret vi var på och där stod det att det var öppet till 9pm så vi stressade inget så efter maten gick vi in i mataffären för att köpa lite snacks till bion för att sedan gå upp till bilen men när vi kom ut därifrån (6pm) så höll de på att stänga så vi fick gå ut och leta oss fram till parkeringshuset utan jackor i blåsten för att då se att parkeringen stänger 7pm. Det var bara att betala parkerigen och leta efter en annan parkering. Vi hittade en men det stod att man bara fick stå i två timmar där men hur ska vi göra då när bion är över 2 timmar? Vi åkte lite till men bestämde oss för att ställa oss där i alla fall. När vi skulle betala för parkeringen stod det att det var gratis efter 5:30 så vi tänkte att vi kunde stå där längre än 2 timmar också. Vi var lite kalla så vi bestämde osd för att leta efter ett öppen fik men det var inte så lätt. Det blev ett helt varv runt the square för att komma tillbaka till det vi åt lunch på.

Efter det gick vi till biografen där jag köpte popcorn för att sedan få vänta på att få bli insläppta.

Vi hittade en stor reklamskylt om Pan, bion vi såg i fredags. Skulle inte vara helt fel att se den igen men får vänta på att den kommer ut på dvd.
Så småningom fick vi i alla fall gå in och välja plats vilket var bra för duken satt så högt upp. Det stod att filmen skulle börja 8pm men icke! Reklamen började 8pm och filmen kom igång först 8:25..shit vilken film det var, och skrämd blev jag också en massa..till och med killarna som satt bredvid mig blev rädda! Haha! När filmen var slut åkte vi hem och gjorde bara ett kort stopp i Feilding för att tanka. Vi var hemma lite innan 12 så det blev en lång dag. Men det var en underbar dag och sällskapet var fantstiskt! Det var ingen pbot på bilen så antagligen var det okej att parkera en längre tide efter 5:30pm eller så är plisorna dåliga på att hålla koll..själv tror jag på det första alternativet!

Onsdag..sol! Så idag var det sol och varmt! Det blev en bra dag och jag och Elin planterade ut småplantor! Det tog lång tid för Anette har så mycket grönsaker vilket är toppen men allt måste planteras och planteras om vart efter som de växer! I och med detta behövs också hästskit från komposten för att grönsakerna ska växa bättre. Jag och Elin ska också laga middagen idag så vi passade på att plocka grönsaker och rotfrukter.


Och det blev inte lite! Vi planerade att rosta rotfrukter i ugnen och göra kalla röror till med lax och tonfisk i. Vi förberedde lite inför middagen och om vi bara var trötta eller om vi varit för mycket i solen och fått solsting vet vi inte men vi skrattade nästan hela tiden! Efter det började vi sätta upp klätterlinor till vinrankorna för att de ska kunna fungera som ett naturligt solskydd för uteplatsen. Sedan var det dags för matlagning. Det gick bra och var smidigt och maten blev omtyckt!


Nu ligger jag i sängen och känner mig nöjd med dagen. 20 grader varmt en tidig vår är inte helt fel! Måste bara komma ihåg solkrämen och hatten från och med nu för jag har redan fått en bränna på armar och axlar! Hur kommer sommaren att bli??

Jo jag har också dödat en hel del spindlar i mitt rum idag. Har tidigare sett en hel del spindelnät men inga spindlar. Idag var det spindlar, men inte mer...mohaha...mohahaha!

Av Josefin Lindberg - 5 oktober 2015 12:25

Idag var som ni förstår en dålig dag. Det börjar med att Cat på au pair link inte hade tid för intervju på grund av för mycket sjukdomar på kontoret. Det resulterar i att det tar längre tid innan jag vet om jag får ett jobb. Sedan ska jag gräva björnbär där hjälpen är värre än buskarna...

Som ni ser på bilderna är det inte lite björnbär som ska bort och de växer tätt. Vi var som sagt två som skulle jobba men den ena av oss (läs Jakob) är rädd för att få rispor av taggarna och är försiktig, eller rädd kanske jag ska säga för att komma för nära buskarna. Han tänker länge innan han klipper av en gren åt gången väldigt långsamt för att sedan försöka dra loss grenen med hjälp av häcksaxen för att han inte ska riskera att komma för nära. När han sedan erbjuder sig att "hacka" upp rötterna så vågar han inte svinga hackan...och det tar lååååång tid för honom att ens få ner hackan i jorden för att inte tala om under roten...men men..alla kan inte vara bra på allt (vad nu han är bra på vet jag inte)..men irritationen och frustrationen hos mig är TYDLIG! Men kanske inte för alla...
Efter lunch kommer Elin och ber mig om hjälp med att plantera frön. Skönt att få komma bort och göra annat. Jag fyller en skottkärra med jord/hästskit från komposten. När jag är på väg tillbaka till krukorna hör jag från Anette och ser själv att en av hästarna inte mår bra. Geoff ringde veterinären akut. Men efter bara en kort stund ser vi att alla tre hästarna som är i trädgården (de har varit ute på en ridtur) inte mår bra. Elin upptäcker att hästarna har ätit sugarbeens som måste blötläggas innan hästarna äter det. Det sväller nämligen i vätska så det höll på att svälla i magen på alla tre hästar... Veterinären kommer och det beslutas att hästarna ska till djursjukhuset...som ligger en timme bort och vi får bara plats med två hästar i kärran..veterinären bestämmer vilka två som är sämst så de tar Anette och Geoff med första vändan. Undertiden är veterinären kvar och försöker hjälpa hästen som är kvar. Elin är med och jag känner att jag vill vara med Elin om hon skulle behöva något och att det är bättre att vi är två som lyssnar på veterinären. Tillslut har veterinären gjort allt hon kan och vi har haft kontakt med Geoff så vi vet att han snart är hemma igen så veterinären åker. Men när vi sedan försöker få in hästen i kärran vill han bara inte gå in. Efter kontakt med veterinären igen beslutas det att han får vara kvar hemma men att han ska tittas till under natten och vara i ett begränsat område utan mat med lite vatten...
Så dagens reslutat...två hästar på djursjukhuset och en som borde vara där. Ingen intervju vilket betyder inget jobb ännu..irritation och frustration på att vissa inte jobbar..kan inte den här dagen få bli tillbakaspolad och göras om????
Nu ska jag sova och hoppas på att jag vaknar upp imorgon och det är måndag igen så att vi får göra om den här dagen, flytta på säcken som hästarna åt ur och välja en annan arbetsuppgift istället för björnbär...

Av Josefin Lindberg - 4 oktober 2015 11:48

Igår var en okej dag. Plockade hästskit på förmiddagen och städade sedan upp runt höskjulet. Städa runt höskjulet gick bra om man räknar bort lukten av gammalt blött hö! Fy vad det stinker... När det var klart där hjälpte jag Anette att köra tillbaka Kates bil (inte automat och försäkring att bara över 25 får köra...tur att jag är gammal ;p) till Kate och sedan åkte vi och handlade i Feilding. Det var en väldigt trevlig tur. Tack Anette! När vi kom hem igen lekte jag lite med Caelan och sedan var det mat och film.

Idag var bättre! KANELBULLENS DAG! Mer behövs väl inte säga? Men bullarna åt vi inte förrän efter middagen. Förmiddagen spenderade vi med att flytta upp hästarna i den övre delen av paddocken för att sedan stängsla om där nere eftersom vi nu mera har alla hästar tillsammans och att Kate har tagit hem sina och båda minisarna.
Opps! Jag glömde min hatt..inte bra i solen. Men efter lunch blev jag påmind om hatten och fick lite nya uppgifter. Dags att sätta upp "klätterlinor" till grönsakerna!

Det gick bra men det var jäklig varmt inne i växthusen...Men vad kan man vänta sig, det är ett växthus! När jag skulle gå och hämta mer rep som grönsakerna kan klättra på blev jag nästan ihjälskrämd..vad fan är det där?

Den här gigantiska råttan låg utanför växthuset...som tur var död. Det är nog en av hundarna som har dödat den. Hörde ljud utanför mitt rum i morse. Ja ja den var ju död! När jag var klar med nästan alla klätterlinor gjorde jag mig av med den döda kroppen...haha...jag gav den till kycklingarna! Mohahaha! Sedan var det vedstockar igen...men som tur var inte lika stora som de vi tidigare lagt på tork.

De här klarade jag av själv. Jag slängde över dem över stängslet. Nu behöver jag inte gå till något gym i alla fall! När jag sedan pratade med Anette om bilen sa hon att den har slut på batteri...vad nu då? Jag gick ner till Geoff och Jakob som höll på med ett till träd och talade om att bilen inte startar så han gick upp och försökte lösa det. Han koplade ihop den med hybriden och fick igång bilen. Undertiden slängde jag och Jakob över de sista stockarna över stängslet vid detta träd och jag körde upp en fullastad skottkärran till huset och lassade ur för att få reda på vart vi skulle göra av dem. När den var urlassad gick jag ner och fortsatte fylla skottkärran men körde nu ut den till vägen istället för att kämpa med att få upp den för backen till huset. Det gick bra men det var jobbigt, tugnt och varmt! Dagen var nästan slut, jag ställde ut två nya stolpar så att Jakob kunde slå ner dem och sedan hjälpte jag till att lassa ut hästkärran. Sen var det duschen! Vi tänkte att vi skulle tända brasor ikväll också men fick aldrig fyr på dem. Det kom en gammal wwoofare förbi på besök med sin syster och systerns man och de lagade mat. Mycket gott! Sedan var det kanelbullar! Tack Elin! De var så himla goda och jag skulle ha kunnat äta massor men nu har vi några kvar till imorgon!

Av Josefin Lindberg - 2 oktober 2015 11:20

Idag har varit en toppendag! När jag kom upp i morse sa Anette att vi kunde vara lediga idag och gå på bio som vi pratat om. Visst, varför inte? Vi hade tänkt åka på måndag för då går båda filmerna som vi vill se men Anette sa att de gick idag ockås. Så jag, Elin och Jakob gjorde oss iordning för bio gånger två. Om vi åkt på måndag skulle vi ha gett oss väg tidigare för att få mer tid till shopping men det kan vi ta en annan gång. Vi gav oss iväg och planerade att stanna till på biografen i Feilding för att boka biljetter. Elin kollade upp programmet en gång till och såg att bara den ena filmen, Pan, gick idag...okej då kan vi shoppa efter bion. Vi stannade i Feildng och såg att det var marknad!

Men vi gick först till bion för att boka våra biljetter och gick sedan till marknaden.

Eftet ett varv där gick vi till Bin Inn. Det är en nötbutik! Där köper man nötterna i lösvikt och det finns mycket att välja på...och handlade gjorde vi ;p
Efter det gick vi till 2$ butiken ich sedan gick vi tillbaka till bion där vi kunde köpa något att dricka och ta det lugnt innan bion började..

Den här biografen är inte som andra, den erbjuder nämligen "mat" till. Vi beställde en ost bricka med nötter. Gises vad gott det var! Det var också sköna stolar, eller soffor är kanske rätta ordet. Filmen kom igång och den var riktigt bra. Den handlar om Peter Pan innan och hur han blir Peter Pan. Der händer mycket som man inte förväntar sig och slutar som om det kommer att komma en till :)
När filmen var slut tog vi bilen vidare till Palmerston North för att handla. Jag köpte en hel del...

...bland annat en hatt och godis! Vi slutade turen i Palming med en fika på en choklad lodge!

Där jag beställde en Iced choklad och en choklad frukt fondue som jag delade med Elin. Mm..jag vill ha en till!
Bilfärden hemåt gick bra. Vi stannade i Feilding igen och tankade. Det går faktiskt riktigt bra att köra. Det svåraste är nog att kola åt rätt håll när jag ska ut i en rondell...
Kvällen slutade jag och Elin med en flm till, Eragon.
Jag är supernöjd med dagen och med mina inköp. Nu ska jag sova! God natt på er! :D

Av Josefin Lindberg - 1 oktober 2015 10:28

Aow aow...inte min dag idag inte...


Dagen började bra med att jag och Elin matade hästarna och åt sedan frukost...jag planerade att ha banan, äpple och päron i min yoghurt men icke...när jag skurit upp bananen och halva äpplet var skålen nästan full så det blev en banan och ett halvt äpple och yoghurt men okej, det är inte helt fel. Jag gjorde också iordning en kopp varm choklad och två smörgåsar med nutella så det blev en bra frukost ändå! Efter frukost gick jag ner till Geoff som höll på att såga upp det sista trädet så att vi sedan kan ta upp dem på torkning. Han behövde inte någon hjälp ännu så det var bara att välja mellan poopiking och digging blackbarry (bajsplock eller gräva upp björnbär)...jag valde björnbär...vet inte riktigt varför men vädret så okej ut så varför inte? Borde ha bytt direkt när jag kände att mina armar inte riktigt hängde med men nej då..envis som jag är så ville jag bli klar med det när jag väl börjat. Opps, jag trodde att jag skulle börja blöda ordentligt när jag råkade slå hackan mot mitt smalben men det gick bra, ingen blodspilla! Jakob kom snart ner och hjälpte till vilket gjorde att det gick lättare när jag hade någon att prata med. Det gick ändå okej men nu är mina armar helt slut...  
Innan lunch så blev vi i alla fall klara med paddoken längst bort    så himla skönt! Men idag fick jag rispor på armarna som blödde   
Eftet lunch var Geoff färdig med sågningen, dock var det två gånger två delar som inte ville dela på sig...men men det får gå ändå tänkte vi. Det gick bra i början och vi fylde kärran ganska fort med de tio första delarna och tömde den nästan lika fort...sen blev min dag värre. Vi sparade de stora delarna till sist...ganska logiskt! Vi började bra men när vi skulle rulla upp den första av de stora på flaket delade de på sig och självklat tippade ena delen åt mitt håll men jag var snabbt ur vägen men tydligen inte så snabb som jag behövde..den skrapade längsmed mitt vänstra ben men jag tyckte inte att det var någon fara så vi fortsatte. Vi fick in de sista delarna utan problem, men tugnt var det. När vi lassade ur kärna igen började det bra och vi hade flyt. När de andra höll på att lägga iordning bitarna på pallarna rullade jag ut en bit till men helt plötsligt låg den över mitt ben! Vad fan hände? Borde det inte göra ont? Kan jag rubba den här? Vad som hände vet jag inte riktigt, jag kunde inte rubba på biten så jag satt fast med benet i en lustig vinkel men det gjorde inte ont...   de andra kom snabbt fram och lyfte bort den från mig och jag reste mig upp..inga problem! Vilken tur jag hade för benet låg precis framför rampen till kärran så den höll upp biten från mitt ben och det var därför det inte gjorde ont!    Vi fortsatte med de sista delarna och sedan var vi klara för dagen...jag tog en snabb dusch...aow! Det blöder på mitt ben! Den delen som skrapade mot mitt ben skrapade upp utsidan på mitt vänstra knä. Aow! Utsidan på mitt högra knä är blått...biten som landade på mig klämde mig tydligen.   


Så den här dagen har inte varit så bra...men den kunde ha varit så himla mycket värre!
Dagen avslutades med en kanongod fisk som Elin tillagat och en film, Hook!
Nu ligget jag i sängen och slickar mina sår och tröstäter choklad...


Måste ju också skicka en grattishälsning till Inge som fyller år idag. Grattis Inge!    Se till att mamma bjuder på något gott!

Ovido - Quiz & Flashcards